XGIMI mee in de camper of caravan

In de maanden Maart en April begint de zon weer lekker te schijnen. Veel mensen trekken er  dan op uit om op pad te gaan met de camper of caravan. Overdag zijn mensen dan lekker op pad en komen ‘s avonds aan bij de caravan/camper om lekker te genieten van de vakantie. Een van die manieren is om een goed boek te lezen, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om op vakantie jouw favoriete serie of film te kijken.

Op vakantie met XGIMI

Het merk XGIMI is daar uitermate geschikt voor. Dankzij de compacte vorm en het lichte gewicht van de Mogo en Halo modellen kunnen deze makkelijk worden meegenomen op reis zonder dat er veel ruimte in beslag wordt genomen. Daarna is het nog een kwestie van verbinden met de telefoon of USB-stick en je kan direct genieten. Natuurlijk kan je de XGIMI gewoon ergens neerzetten, maar dan loop je tegen een punt…waar moet je de XGIMI plaatsen of hoe moet je de XGIMI ergens plaatsen. Stel dat er geen plek is om de XGIMI neer te zetten hoe ga je dan de projector gebruiken.

Daarom leggen wij vandaag in deze blog uit hoe de XGIMI gemonteerd kan worden op een locatie.

Montagebeugels

Net als bij televisies beschikt XGIMI ook over montage beugels. Deze zijn er in verschillende vormen en maten om u de juiste mogelijkheid te geven deze vast te maken op uw camper/caravan/thuis.

X-ROOF mount

x-roof silver single

XGIMI maakt een veelvoud aan montagebeugels. Daarom beginnen wij met de makkelijkste en meeste toegankelijke optie, aan het plafond. De XGIMI X-roof is een montagebeugel waarmee je een XGIMI projector aan het plafond kan hangen. Alle XGIMI modellen (op de Aura na) ondersteunen ondersteboven opties. Zo kan in het menu van XGIMI worden ingesteld om de projectie ondersteboven te gebruiken. Vanaf dat moment zijn alle projecties ondersteboven waardoor je weer normaal beeld heb.

Het voordeel van een plafondbeugel is dat je meer ruimte hebt om te lopen. Zo staat er niks op de grond en kan je gemakkelijk door de camper/caravan bewegen. Daarentegen moet het plafond wel iets hoger zijn, zodat je niet je hoofd stoot. Daarvoor hebben wij de volgende beugel.

Compabiliteit:

XGIMI Horizon

XGIMI Mogo series

XGIMI Halo/Halo+

X-WALL mount

x-wall mount

De X-wall beugel van XGIMI is onze compacte manier van het verstoppen van een XGIMI projector. Deze muurbeugel van XGIMI is zo ontworpen dat de projector zo dicht mogelijk bij de muur hangt. Zo staat de projector niet snel in de weg en het geeft diverse mogelijkheden om de XGIMI ergens te plaatsen. Doordat de beugel een vrije beweging kan maken is het mogelijk om de projector ook op een hoek te plaatsen. Zo heb je de vrijheid om de projector op een haakse muur te plaatsen en de projector naar de muur te richten.

Natuurlijk is het mogelijk dat je liever niet boort in je camper/caravan. Als je ruimte hebt om iets te plaatsen dan kan je ook gebruik maken van onze volgende bevestiging.

Compabiliteit:

XGIMI Horizon

XGIMI Mogo series

XGIMI Halo/Halo+

Portable stand

XGIMI stand

XGIMI laatste product is een stevige én flexibele statief. Dit statief is ontworpen om projectoren van XGIMI te ondersteunen tot de Horizon modellen. Het grote voordeel van dit statief tegenover de beugels is dat je makkelijker de projector kan verplaatsen. Zo kan de projector ook buiten worden gebruikt als het bijvoorbeeld donker is. Of met z’n allen de laatste voetbal/sport wedstrijd kijken. Dit statief is voorzien van een extra bodem plaat waardoor de XGIMI steviger op de grond staat dan andere statieven.

Daarnaast is het statief in hoogte verstelbaar, waardoor je de XGIMI projector op elke hoogte kan plaatsen of juist lager kan plaatsen. Als er helemaal geen optie/ruimte beschikbaar is dan kunt u altijd nog gebruik maken van de laatste optie.

Compabiliteit:

XGIMI Horizon

XGIMI Mogo series

XGIMI Halo/Halo+

1/4″ schroefdraad

Als de opties hierboven niet passen en de projector moet op een bepaalde hoek staan, maakt u zich dan geen zorgen want de XGIMI kan ook gemonteerd worden met schroefdraad. Zo is het mogelijk om de XGIMI projector via een 1/4″ schroefdraad ondersteboven op te hangen. 1/4″ schroefdraad is exact hetzelfde schroefdraad die je aantreft op een statief voor camera’s. Theoretisch gezien kan je gebruik maken van een statief kop en die op een manier vastmaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *