Wat zijn Gimbals en wat voegt het toe?

Het gebruik van Gimbals voor smartphones

Gimbals bestaan al een paar jaar op de markt, de meeste daarvan groot en zwaar. Gimbals moeten vaak bijgesteld worden of aangepast worden. Een compacte gimbal die snel en gemakkelijk gebruikt kan worden.

Wat zijn Gimbals?

Gimbals zijn producten die ontworpen zijn om een telefoon of camera stabiel te houden tijdens het filmen of fotograferen. Veel telefoons hebben een ingebouwde stabilisatie, echter werkt deze niet tegen het rechtzetten van het beeld of bij verticale bewegingen. Telefoon stabilisatie houdt enkel de trillingen tegen van het beeld. Daarom zijn Gimbals onderworpen om bewegingen van de telefoon tegen te houden en het beeld strak, en recht te houden tijdens het lopen. De beelden kunnen dan direct op Social media geplaatst worden.

Gimbals voor camera’s bestaan al langer. Deze zijn ontworpen voor grote camera’s zoals professionele spiegelreflex camera’s en filmcamera’s. Ook in Hollywood worden Gimbals gebruikt bij de opnames van films. Denk maar eens aan de auto achtervolgingen die stabiel in beeld blijven. Dit wordt gedaan door grote Gimbals die aan auto’s worden vastgemaakt. Natuurlijk zijn telefoons een stuk lichter dan de bioscoop camera’s van de grote films.

Ben je bijvoorbeeld op vakantie en wil je graag opnames maken van de locatie waar je bent? Dan is een compacte gimbal de perfecte manier om jouw reis vast te leggen.

Hoe werkt een Gimbal?

Gimbals hebben ingebouwde motoren die 360 graden draaien om de as. Zo wordt de verticale beweging, horizontale beweging en diagonale beweging op één plek te houden. Vooral de horizontale en diagonale beweging is belangrijk tijdens het filmen. Hiermee blijft de telefoon gelijk met de horizon, zodat video’s altijd recht en stabiel zijn.

Gimbals bewegen namelijk in de tegenovergestelde richting als de bewegingen die gemaakt worden. Als de telefoon naar links draait, dan draait de Gimbal naar rechts met dezelfde snelheid.

Sommige Gimbals bieden ook extra functies aan zoals draadloos laden, daarmee kan een telefoon direct worden opgeladen zonder het gebruik van kabels. De gimbal fungeert dan als een draagbare powerbank, waarmee je snel en makkelijk de telefoon kan opladen.

Powervision S1

Ben jij op zoek naar de perfecte Gimbal met ingebouwd statief en draadloze powerbank, bekijk dan de Powervision S1 in de TeqClub winkel.

Powervision heeft een zeer compacte en lichte gimbal gemaakt met meerdere unieke functies. Zo beschikt de Powervision S1 over een ingebouwde powerbank van 1030mAh met draadloze oplaad functie. Door de telefoon met klem, hoesje of sticker op het Powervision logo te leggen kan de telefoon opgeladen worden.

De Powervision S1 beschikt over een nieuw systeem die automatisch de gebruiker volgt tijdens het filmen. Zo kan er gefocust worden op de activiteit en zal de S1 het werk voor u doen. Zo is het mogelijk om de automatische volg modus te gebruiken bij elke app waarmee je beelden kan opnemen. Zowel voor Facebook, YouTube of gewoon de Camera app. Zet eerst de Powervision app aan en selecteer live tracking. Daarna kan je uit het menu en volgt de Powervision S1 automatisch de persoon.

Bekijk de video hieronder om meer te zien van de Powervision S1:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *