Wat is het verschil tussen de XGIMI Halo en Halo+?

Wat is het verschil tussen de XGIMI Halo en Halo+? Een vraag waar veel mensen mee rondlopen. Met de introductie van de Halo+ maakt XGIMI een enorme stap voorwaarts ten opzichte van de Halo, zijn voorganger. In deze blog leggen we je uit wat de verschillen zijn tussen beide beamers en ontdek of je het waard vindt om de overstap naar de Halo+ te maken. Je komt alles te weten over de specificaties, eigenschappen en zeker ook over de voordelen van beide mini beamers.

Beeldkwaliteit

Op het gebied van beeldkwaliteit is er veel verbeterd ten opzichte van de “oude” Halo. De lichtopbrengst is met 100 Ansi lumen meer opgewaardeerd tot maar liefst 900 ANSI Lumen. Dit lijkt niet zoveel als je het vergelijkt met traditionele beamers maar is in de wereld van portable beamers het hoogst haalbare.

Verder zijn er een aantal interessante features op de XGIMI Halo+ aangebracht waardoor het beeld nog natuurlijker en realistischer wordt weergegeven. Zo zorgt HDR10+ ervoor dat je projecties nog diepere kleuren laten zien en door de nieuwe X-VUE 2.0 beeldverwerking zijn beelden nog helderder, hebben ze minder ruis en een verbeterde witbalans.

X-VUE 2.0
HDR10+

Wil je de Halo+ gebruiken om te gamen. De Latency (beeld vertraging) is van 40ms op de Halo gereduceerd tot 24ms op de Halo+. Dit maakt de Halo+ erg geschikt om te gebruiken in combinatie met game consoles als de Playstion, Nintendo Switch of X-Box.

Voor de sportliefhebber beschikt de Halo+ over een nieuwe MEMC techniek. Deze voorkomt dat bij snel bewegende beelden haperend beeld en een vertraging in snel bewegende beelden zoals sport.

Design

Qua design zijn de Halo en de Halo+ identiek. Beide projectors zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een premium uitstraling. Ook de aansluitingen en positie van de knoppen zijn gelijk. De autofocus sensors en de lens zijn ook dit keer weer aan de voorkant gepositioneerd en aan de achterzijde zijn de USB, AC en HDMI (ARC) aansluitingen geplaatst. Even als de Halo heeft ook de Halo+ een geïntegreerde flip stand in de bodem.

Oplaadbare batterij

Beide beamers kenmerken zich door de ingebouwde oplaadbare accu. De accu is oplaadbaar via de meegeleverde AC adapter en gaat zo’n twee uur mee. Op de beeldinstelling met de hoogste helderheid komt dit in de praktijk neer op zo’n anderhalf uur op een volle batterij. Voor de liefhebben kunnen we melden dat de capaciteit van beide modellen op 59Wh ligt.

Gebruiksgemak

Automatische keystone correctie is een groot gemis op de Halo. Gelukkig heeft XGIMI ervoor gekozen om dit wel op de Halo+ toe te voegen en de hoek te vergroten van 40 graden naar 45 graden. Als klap op de vuurpijl is er een automatische obstakel vermijding toegevoegd die ervoor zorgt dat storende elementen in het beeld vermeden worden. Voor degene die de beamer in combinatie met een projectiescherm gebruikt biedt de automatische kadrering uitkomst om ervoor te zorgen dat het scherm beeldvullend wordt weergegeven. Om gebruik van deze functie te maken is een zwart kader om het scherm noodzakelijk.

Wist je trouwens dat je beelden van een XGIMI beamer prima op een egale muur kunt projecteren en een scherm niet noodzakelijk is?

Een belangrijk verbeterpunt van de Halo+ is de zeer korte opstarttijd van 6 seconde. Waar de Halo nog 12-18 seconde nodig had om de beamer op te starten kan je bij de Halo+ al binnen enkele seconden aan de slag.

Connectiviteit

Qua connectiviteit zijn de Halo en Halo+ gelijkwaardig. Op beide modellen is een HDMI aansluiting en een USB aansluiting aanwezig. Je streamt beelden of muziek vanaf je tablet via de geïntegreerde Chromecast of Bluetooth. De bluetooth functie van de plus heeft een upgrade naar Bluetooth 5.0 en BLE gekregen en via WiFi wordt nu ook het WiFi 2.4/5GHz, 802.11 ac protocol ondersteund.

Prijzen

Ten tijde van de introductie had de XGIMI Halo een verkoopadviesprijs van 799,- euro. De adviesprijs van de XGIMI Halo+ is op het moment van introductie 849,- euro.

Belangrijkste eigenschappen XGIMI Halo+

Verschil XGIMI Halo en Halo+ Conclusie

Als je kijkt naar beeldkwaliteit van beide modellen is de conclusie dat de Halo+ op alle fronten beter is dan de Halo. Een krachtigere LED lichtbron, diverse beeldtechnieken en vooral heel veel meer gebruiksgemak, o.a. dankzij auto keystone en de korte opstarttijd. Voor een meerprijs van slechts 50,- euro (ob.v. verkoopadviesprijs) is de aanschaf van de Halo+ een absolute no-brainer.

Bekijk de XGIMI Halo en Halo+ bij ons in de winkel:

XGIMI Halo

XGIMI Halo+

Verschil tussen de XGIMI Halo en Halo+ in specificaties

XGIMI Halo+ XGIMI Halo
Optiek Soort beamer Portable beamer/ mini beamer Portable beamer/ mini beamer
Standaard resolutie 1920 x 1080(1080p) 1920 x 1080(1080p)
Compatible Resolutie 2K/4K 2K/4K
HDR10+ Ja Nee
X-VUE 2.0 Ja, (helderheid, kleur, ruis) Nee
MEMC Ja, 60 Hz Nee
3D Ja Ja
Projectietechniek DLP DLP
Beeldchip 0.33”DMD 0.33”DMD
Helderheid 900 ANSI Lumen 600-800 ANSI Lumen
Lens High Light Transmission Coated Lens High Light Transmission Coated Lens
Projectie Throw Ratio 1.2:1 1.2:1
Auto focus Ja Ja
Keystone correctie Automatisch, 45° horizontaal en 45° verticaal Handmatig, 40° horizontaal en 40° verticaal
Intelligente obstakel ontwijking Ja Nee
Automatisch scherm kadrering Ja Nee
Projectie methoden Voorwaarts, achterwaarts en plafond Voorwaarts, achterwaarts en plafond
Systeem RAM 2GB 2GB
opslag 16GB 16GB
Vertraging (game mode) 26,5 ms 40 ms
Opstarttijd 6 seconde opstarttijd 12-18 sec
Speaker 2 x 5W Harman/Kardon 2 x 5W Harman/Kardon
Dolby Audio Ja Ja
DTS-HD Ja Ja
DTS Premium Sound Ja Ja
Systeem Android 10.0 Android 9.0
Google Assistant Ja Ja
Mirroring Chromecast built-in Chromecast built-in
Connectiviteit Input DC ARC (1x)
HDMI 2.0 (1x)
USB 2.0 (1x)
DC ARC (1x)
HDMI 2.0 (1x)
USB 2.0 (1x)
Output 3.5mm headphone (1x) 3.5mm headphone (1x)
WiFi Dual-band 2.4/5GHz, 802.11a/b/g/n/ac Dual-band 2.4/5GHz, 802.11a/b/g/n
Bluetooth Bluetooth 5.0/ BLE Bluetooth 4.2/ 5.0
Geluidsniveau < 30dB < 30dB
Voeding AC100-240V, 50/60Hz AC100-240V, 50/60Hz
Energieverbruik 90W 90W
Overigen Afmetingen 113.5 x 145 x 171.5 mm 113.5 x 145 x 171.5 mm
Batterijcapaciteit 59.4 Wh 58.6 Wh
Gewicht 1.6 kg 1.6 kg
Bluetooth afstandsbediening Ja Ja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *