Vijf verschillen tussen XGIMI Horizon en Horizon Pro

In deze blog leggen we je uit wat de verschillen tussen XGIMI Horizon en de Horizon Pro beamers zijn. De modellen werden in de zomer van 2021 gelijktijdig geïntroduceerd en lijken qua mogelijkheden en specificaties erg op elkaar.

Horizon Pro viewing from couch

De verschillen tussen XGIMI Horizon en Horizon Pro?

  1. Op de lens van de Horizon pro staat in goudkleurige letters “4K” aangegeven. De Horizon Pro projecteert beelden in een 4K resolutie van 3840 x 2160 pixels. De Horizon heeft een FullHD resolutie en projecteert 1920 x 1080 (1080P) beelden.
  2. De oplettende lezer zal direct zien dat de behuizing van de Horizon iets grijzer is dan de antracietkleurige behuizing van de Horizon Pro.
  3. Verder zijn beide beamers identiek. Ze maken gebruik van dezelfde beeldchip, zijn even groot, werken beide op Android TV 10.0, hebben dezelfde aansluitingen, etc.
  4. De adviesverkoopprijs van de Horizon is (op het moment dat dit artikel geschreven wordt) 1099,- euro ten opzichte van 1699,- euro voor de Horizon Pro.
  5. De Horizon Pro heeft de EISA Award gewonnen voor het beste product 2021-2022. Lees meer over deze EISA Award in onze blog: Horizon Pro beloond met EISA Award voor beste product 2021-2021

Conclusie

Speelt geld geen rol dan is de Horizon Pro een goed keuze omdat deze door zijn 4K resolutie de beste beeldkwaliteit heeft. Voor zo’n 600,- euro minder koop je een Horizon met Full HD beeld, wat overigens voldoende is voor projecties in een gemiddelde huiskamer. De overige verschillen zijn wat ons betreft niet doorslaggevend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *