Bekijk Sport evenementen op de XGIMI beamers

Bijna iedereen kijkt sport op hun televisie vooral als een EK of Olympische spelen wordt georganiseerd, maar wist je ook dat het mogelijk is om sport (en natuurlijk andere evenementen) te bekijken op jouw XGIMI projector. De nieuwe XGIMI Horizon en Horizon Pro beschikken over Android TV. Dat is een nieuw systeem van Google om apps en andere toepassingen te gebruiken op de XGIMI Horizon. Zo kan je gauw en gemakkelijk jouw XGIMI gebruiken om alle evenementen live te volgen op het grote scherm. Android TV ondersteunt dezelfde apps als die worden gebruikt op de smartphone.

Sport met vrienden kijken is altijd gezellig daarom wordt het nog beter als je de beelden kan laten projecteren op een 100 inch scherm. In dit artikel legt TeqClub uit hoe jij makkelijk jouw XGIMI kan gebruiken om evenementen en live televisie te bekijken.

Het installeren van de NPO app op XGIMI | Installeren en kijken via de telefoon | Sluit je XGIMI gemakkelijk aan

1. Rechtstreeks kijken via de NPO app op de beamer

De NPO app is een NPO ontwikkeld door de Nederlandse omroep stichting om op de telefoon TV te kijken en om series te volgen. Deze app is uitgebreid met NPO plus dat ook de mogelijkheid toevoegt om Films en nog meer series te kijken. Het is mogelijk om de NPO app op de XGIMI beamers te installeren en zo direct sport en andere televisie live te bekijken. Maak verbinding met de XGIMI app browser en zoek in de browser naar de NPO app. Deze app wordt ondersteund op alle XGIMI beamers met Android TV.

Start de app op bij het hoofdmenu en zoek tussen de programma’s naar hetgeen wat bekeken zal worden. Zo is het mogelijk om direct vanuit de app te kijken naar live tv en live sport.

2. Afspelen via de app op de telefoon (Cast)Google Cast screen

Het is daarnaast ook mogelijk om Sport te kijken op de XGIMI beamers aan de hand van een app op je telefoon. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld apps als Eurosport en de NPO app op je telefoon te installeren. Vervolgens kan de livestream direct gecast worden naar de beamer aan de hand van de ingebouwde Chromecast in de XGIMI beamers. Op het scherm van uw app vindt een cast symbool. Zoals het icon hiernaast Google Cast Symbol. Dit icoon staat voor het verzenden van beelden naar apparaten die geschikt zijn voor casting oftewel het streamen van video naar de beamer.  Als de beamer en een telefoon verbonden zijn met hetzelfde netwerk dan kunnen de twee apparaten elkaar vinden. Zodra een app geopend wordt met een cast mogelijkheid dan zal het cast symbol verschijnen in het beeld en kunnen de beelden worden verzonden naar de beamer.

Het is ook mogelijk om het scherm van een telefoon te spiegelen via casting. Hiervoor moet de Google Home app geïnstalleerd worden. Na het verbinden met het apparaat kan er onderaan de app een optie tot ‘Mijn scherm casten’, daarna kunt u elke app openen en wordt deze direct weergegeven op de beamer.

Download de NPO App via de links hieronder
Download on the App Store

3. Sluit de XGIMI beamer rechtstreeks aan.

Natuurlijk is het ook mogelijk om apparaten direct aan te sluiten op de XGIMI beamer. Zo is het mogelijk om jouw telefoon of tablet (mits ondersteund) aan te sluiten op de XGIMI beamers. dit is mogelijk door gebruik te maken van een adapter. Zoals de adapter met USB en HDMI van UGREEN, er hoeft slechts een HDMI kabel tussen en er kan direct gekeken worden op de beamer. Daarnaast is het ook mogelijk om een televisie ontvanger aan te sluiten op de XGIMI beamer en hem te gebruiken als een normale televisie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *