Insta360 ONE RS vs. ONE R: Wat is het verschil?

De nieuwste generatie Insta360 is aangekomen. De ONE RS is de langverwachte opvolger van de ONE R. De modulaire actioncam met verwisselbare lenzen, daardoor kan je aardig wat verwachten. De eerste vraag die iedereen meteen heeft is:”wat is er nieuw?”

De ONE RS heeft een groot aantal upgrades gekregen op het gebied van hardware en ervaring, terwijl hij trouw is gebleven aan de basisprincipes die de ONE R tot zo’n populaire camera hebben gemaakt.

In dit artikel bekijken we de belangrijkste verschillen tussen de ONE RS en de ONE R en beantwoorden we hopelijk alle brandende vragen die u hebt. Allereerst de specificaties van de ONE RS versus ONE R:

Insta360 ONE RS Twin Edition Insta360 ONE R Twin Edition
In de verpakking
4K Boost Lens, 360 Lens, ONE RS Core, ONE RS Battery Base, en ONE RS Mounting Bracket 4K Wide Angle Lens, 360 Lens, ONE R Core, ONE R Battery Base, en ONE R Mounting Bracket
360 Video 5.7K 5.7K
Groothoek Video 4K (met 1/2″ sensor) 4K (met 1/2.3″ sensor)
Groothoek Foto
48MP 12MP
Active HDR ✔️ X
6K Groothoek Modus ✔️ X
50% Snellere WiFi overdracht
✔️ X
Batterij Capaciteit 1445mAh 1190mAh
FlowState Stabilisatie + 360 Horizon Lock ✔️ Met ingebouwde directe stabilisatie ✔️
Invisible Selfie Stick Effect ✔️ ✔️
Instant Zoom ✔️ X
Microfoons 3 2
Quick Release Mounting Bracket ✔️ X

Zoals je wellicht weet beschikt de ONE RS en ONE R beide over het modulaire systeem van Insta360. Hierbij kunnen meerdere lenzen (ook wel modules) op de ONE RS/R core worden aangesloten. Deze kunnen dan snel verwisseld worden om andere beelden te creëren. Kortom een camera voor elke situatie.

Het verschil: 4K boost lens

Voor traditionele action cam-fans is de 4K Boost Lens je go-to groothoekoptie, voor gedurfde actieopnamen tot 4K60fps. Deze nieuwe versie van de 4K module is een complete revisie van de ONE R 4K-groothoeklens met een grotere 1/2-inch sensor. Daarnaast heeft lens ook geweldige nieuwe functies:

Actieve HDR

Om actie echt tot leven te brengen, beschikt de 4K Boost Lens over een baanbrekende Active HDR-videomodus. Hiermee worden actiescènes met een hoog dynamisch bereik vastgelegd, waardoor je verbeterde details in de hoge lichten en schaduwen krijgt voor levendigere opnamen.

48 Megapixel foto’s

Je kunt nu 48 prachtige megapixels voor je foto’s krijgen, met betere kleuren en belichting als bonus. Een grote verhoging in vergelijking met de 12 megapixel van de 4K groothoeklens bij de ONE R.

6K breedbeeldmodus

Een andere nieuwe videomodus, 6K Breedbeeld, brengt een beetje klassieke Hollywood-magie, door een 2,35:1-ratio vast te leggen in ultragedetailleerd 6K. Dat is nog eens cinematografisch!

Krachtige nieuwe ONE RS Core & Processor

Het belang van de Core en processor van een actiecamera kan niet worden onderschat. De nieuwe ONE RS Core is van binnen en van buiten een beest en biedt de volgende voordelen ten opzichte van de oude ONE R Core:

  • Tot 50% snellere WiFi-overdracht – maakt het overzetten van bestanden veel eenvoudiger en verbetert de bewerkingstijd aanzienlijk in vergelijking met de ONE R.
  • Instant Zoom – zoom digitaal in tot 2,7x terwijl je opneemt (nieuw voor de ONE RS Core).
    Snelmenu – met één druk op de knop hebt u toegang tot uw favoriete opnameparameters, zodat u altijd klaar bent voor de opname (nieuw voor de ONE RS Core).
  • Scherpere audio – de ONE RS Core heeft nu 3 microfoons (tegenover 2 microfoons voor de ONE R) voor verbeterde audio-opname, en een nieuw algoritme voor windruisonderdrukking.

Nieuwe behuizing

Een ander belangrijk punt van verbetering is de ONE RS behuizing, die nu sneller en gemakkelijker te gebruiken is. Bekijk hieronder de nieuwe voordelen van de ONE RS behuizing:

  • Quick-release mechanisme – met één druk op de knop kan de camera nu uit de zijkant van de behuizing worden geschoven om eenvoudig lenzen te verwisselen of om over te schakelen naar verschillende bevestigingen.
  • Koelend ontwerp – een warmte afvoerpaneel aan de voorkant van de behuizing helpt de camera koel te houden en de opnametijd te verlengen.
  • Winddichte microfoonkap – om het geluid nog beter te laten klinken, is er nu een speciale, winddichte schuimkap om harde wind en ongewenst geluid tegen te houden.

Insta360 ONE RS Mounting Bracket

Batterijcapaciteit

De ONE RS wordt nu aangedreven door een 1445mAh batterijbasis, vergeleken met de 1190mAh ONE R batterijbasis. Hierdoor gaat deze langer mee dan de voorganger en kun je dus langer filmen.

Compatibiliteit

Het goede nieuws voor ONE R-gebruikers is dat de nieuwe ONE RS-componenten gebruikt kunnen worden met uw huidige lens (of lenzen), Core en batterij, zodat u kunt upgraden waar en wanneer u wilt. Klik hier voor meer informatie over de compatibiliteit tussen de ONE RS en de ONE R op de website van Insta360.

De unieke onderlinge compatibiliteit van deze twee camera’s betekent dat de voordelen van de ONE RS voor iedereen beschikbaar zijn, of u nu een gloednieuwe camera aanschaft of delen van uw huidige set-up wilt upgraden.

Conclusie

De ONE RS biedt een reeks belangrijke voordelen, met name voor groothoekopnamen met de nieuwe 4K Boost Lens, allround prestaties met de nieuwe Core, gemak met de in-camera FlowState Stabilization, en praktische bruikbaarheid met de batterijhouder van een grotere capaciteit en de nieuwe behuizing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *