Insta360 GO 2: de perfecte kameraad voor je vakantie

Insta360 GO 2: de perfecte kameraad voor je vakantie

Snorkelen, van cliffs springen, door bergen fietsen of trekken door verschillende steden. Als je van avonturen en reizen houdt, dan wil je toch een camera die je bij kan houden? De Insta360 GO 2 is de perfecte kameraad voor je vakantie of reis. Hij is compact, makkelijk te gebruiken en levert mooie stabiele beelden. Zo kan je jouw vakantie op een unieke en eenvoudige manier filmen. 

In dit artikel delen we de top 10 functies van de Insta360 GO 2 om je reis herinneringen perfect te documenteren.

1. Klein en subtiel

De Insta360 GO 2 is tot nu toe de kleinste action camera ter wereld. Hij is 52.9mm×23.6mm×20.7mm (LxWxH) en weegt maar 26.5g. Het oplaadhoesje is 68.1mm×48.54mm×26.5mm (LxWxH), vergelijkbaar met de grootte van een Airpods Pro hoesje. Omdat deze Insta360 action camera zo klein is, kan je het overal meenemen en gebruiken. Hij past in alle spleten, gaatjes en plaatjes waar andere camera’s niet in passen. Je kan van nieuwe perspectieven filmen om unieke shots krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het filmen in een spleet in een grot om kleine vissen of zeedieren te zien of het filmen vanuit een fles water tijdens het bergbeklimmen.

Zo kan je de GO 2 ook gebruiken als een soort probe lens om kleine dingen dichtbij in het groot te zien. Als je bijvoorbeeld je Insta360 GO 2 gebruikt voor het filmen in een poppenhuis, dan lijkt het in je film alsof je in het poppenhuis zelf zit. Dit kan vanwege de compacte grootte van de camera. Tijdens het reizen is de GO 2 echt perfect. Hij is klein en licht, dus kan je het gemakkelijk meenemen op je vakantie en reis. 

Met de Insta360 GO2 hoef jij je geen zorgen te maken over ingewikkelde of onflatteuze houders tijdens je reis. Vanwege de compacte vorm van de GO 2 kan je het overal dragen en gebruiken zonder dat anderen het heel erg opmerken. De camera is ook magnetisch, wat betekent dat je het op de bijgeleverde pendant, magnetische muur of andere magnetische oppervlakte kan zetten. Zet je GO 2 bijvoorbeeld op je auto om je roadtrip te filmen of op je fiets tijdens je city tour. Je hoeft je geen zorgen te maken dat mensen je gaan aankijken tijdens het filmen omdat de camera zo subtiel is. Je kan dus zonder grote ingewikkelde apparatuur je reizen documenteren. 

 

2. Multifunctionele Charging Case

De charging case van de Insta360 GO 2 werkt als meer dan alleen oplaadhoesje. Hij is ook een afstandsbediening, tripod en houder voor de camera. Je kan de camera van de oplaadhoesje verwijderen en ergens plaatsen. Daarna kan je binnen tien meter afstand de camera laten filmen met je oplaadhoesje. Er zijn twee knoppen op het hoesje waar je de filming mode kan veranderen en ook de film instellingen, bijvoorbeeld de frame grootte, qualiteit en FPS. Je hoeft dus niet de camera altijd in het hoesje te zetten om de film opties te veranderen, maar dit kan gemakkelijk op een afstand.

Insta360 GO 2 multifunctionele houder

Ook kan het hoesje gebruikt worden als een houder en een tripod. Met het hoesje kan je de camera makkelijker vasthouden om jezelf of je omgeving te filmen. Het hoesje werkt als een soort kleine selfiestick zodat je jezelf makkelijk kan opnemen. Aan de achterkant van het hoesje zijn ook twee uitklapbare poten die het hoesje veranderen in een tripod. Zo kan je jouw camera op een vlak neerleggen terwijl je filmt of fotos maakt. Het oplaadhoesje van de Insta360 GO 2 is dus heel handig en belangrijk bij het gebruiken van de GO 2 camera zelf. Ontdek de verschillende film en fotografie mogelijkheden met de multifunctionele charging case van de GO 2. 

 

3. Flowstate, Horizon Lock en Gyro Calibration

Voor veel action camera’s is de stabiliteit van de beeldmaterialen heel belangrijk en met de Flowstate, Horizon Lock en Gyro Calibration functies van de Insta360 GO 2 krijg je deze gewilde stabiliteit. De flowstate functie houdt je camerabeelden stabiel, als je met de camera rent of als je van een voertuig filmt. Het zorgt voor soepele transities en shots. Je kan dus sporten en bewegen zonder veel zorgen te maken over de qualiteit van je beelden. Deze zullen stabiel zijn.

De Horizon Lock functie houdt je beelden altijd recht. Je kan de GO 2 in dezelfde richting op zijn kop draaien en toch zijn de beelden hetzelfde, alsof je de camera in één positie hebt gelaten. Als je bijvoorbeeld vanuit een vliegtuig filmt, kan je met de horizon lock instellen dat je in een rechte lijn blijft filmen. Zo heb je een nette shot van je vliegreis voor je vakantie film. 

Wanneer een van deze functies niet helemaal naar wens zijn, kan je met de Insta360 app een gyro calibration uitvoeren. Om dit te doen moet je eerst de Insta360 app op je telefoon of computer downloaden. Vervolgens moet je jouw GO 2 verbinden met de app. Daarna ga je naar Settings > Gyro Calibration. Zet je GO 2 op een vlak oppervlakte en volg de instructies op de app. Wanneer de calibration voltooid is, zal de indicator groen zijn. 

Met de flowstate en horizon lock functie zorgen er dus voor dat je stabiele en soepele beelden krijgt voor al je vakantie en reis filmpjes. 

 

4. Film mogelijkheden met de Insta360 GO 2

Er zijn een paar modes in de Insta360 GO 2; video, foto, pro video, timeshift (hyperlapse), timelapse, HDR video en slow motion. Met deze verschillende mogelijkheden van de camera kan je een grote diversiteit van filmpjes krijgen om je camera ervaring interessanter te maken. De meest gebruikte mode is pro video. In Pro Video heb je een functie, flowstate, die je camerabeelden stabiel houdt, ook als je met de camera rent of als je vanaf je fiets filmt. Door de verschillende film mogelijkheden te gebruiken maak je nieuwe coole shots en maak je jouw film nog interessanter. 

 

5. Post production met de Insta360 app

Insta360 app

Een van de exclusieve functies van de Insta360 GO 2 is de connectie met de Insta360 app. Je kan op je telefoon of laptop de Insta360 app downloaden en je camera verbinden om je fotos en filmpjes over te zetten naar je apparaat. Zo heb je geen SD kaart of kabel nodig om je beelden over te zetten. 

De Insta360 app heeft ook veel andere functies. In de app kan je de filmpjes bewerken om bijvoorbeeld de hoek, stijl en hoogte te veranderen. De camera filmt in een grote cirkel vorm, maar de camera laat automatisch de reframed video zien (meestal een horizontale rechthoek). Door de Insta360 app te gebruiken kan je binnen deze cirkel je frame veranderen naar je gewenste beeld. Als je bijvoorbeeld tijdens het filmen je camera te hoog of laag heb geplaatst, kan je met de app na het filmen, de hoek en videoframe veranderen om toch het goede beeld te krijgen.

Ook kan je de perspectieven van je beelden veranderen. De verschillende perspectieven zijn wide, action, linear en narrow. Met deze functies kan je opzet van je beeld veranderen. Je kan bijvoorbeeld een fisheye perspectief krijgen of een hele rechte filmpje die je bijvoorbeeld op een telefoon zou verwachten. De combinatie met de Insta360 app maakt de Insta360 GO 2 dus heel speciaal en kan je makkelijker filmen en editen. 

 

6. Accessoires van de Insta360 GO 2 

De Insta360 GO 2 wordt geleverd met een paar accessoires die je film mogelijkheden uitbreiden. Dit zijn de magnetische pendant, pivot stand en easy clip.

Magnetische pendant

Insta360 GO 2 accessories

De magnetische pendant is een soort ketting die je om je nek kan zetten en onder je t-shirt. Je kan dan de GO 2 camera door zijn magnetische kenmerk tegen de pendant laten hangen om hands-free te filmen. Zo kan jij je stunts en tochtjes doen zonder je camera vast te houden en kan je alles van een goed perspectief filmen. Ook kan je iemand anders de pendant laten dragen. Denk bijvoorbeeld aan je hond of kat. Je kan de pendant om hun nek doen en dan heb je een coole video uit hun perspectief. Beleef hoe je huisdier rond het huis rent en krijg shots van een nieuw perspectief. 

Pivot stand

Een andere bijgeleverde accessoire is de pivot stand, een houder die aan verschillende oppervlaktes kan plakken met de plakkerige achterkant. Met deze stand kan je de camera aan de muur, aan het plafond of aan verschillende meubels plakken. Daarbij is het ook mogelijk om je camera zo te plakken aan een soort gereedschap. Denk bijvoorbeeld aan een handzaag. Door de camera met de pivot stand aan de handzaag vast te zetten, kan je coole close up shots krijgen van het zagen zelf. 

Easy Clip

De derde bijgeleverde accessoire is de easy clip. Met de easy clip kan je de GO 2 vastzetten aan een pet of hoed om als een “head mount” te gebruiken. Ook is het mogelijk de hoek van de clip te veranderen. Zo kan je bijvoorbeeld tijdens het voetballen je camera naar beneden richten om je voetbal skills van je eigen perspectief te filmen. Dit kan ook bij andere sporten of activiteiten zoals bijvoorbeeld koken, skateboarden of basketballen. Verbreed je film mogelijkheden met de verschillende bijgeleverde accessoires van de Insta360 GO 2 en creeër coole unieke shots voor de perfecte film. 

 

7. Onderwater shots

Ga je surfen, snorkelen of zwemmen tijdens je vakantie? Of wil je een keertje je watersport ervaring filmen? Dan is de Insta360 GO 2 zeer geschikt om coole shots van deze avonturen te maken. De GO 2 is IPX8 waterdicht zodat je veel onderwater kan filmen op een maximale diepte van vier meter. Samen met de flowstate en Aquavision functies, krijg je niet alleen stabiele, maar ook heldere beelden. Verander je groenige beelden naar sprankelend blauw met Aquavision van kleurbewerking in de Insta360 app.

Wanneer je de Insta360 GO 2 gebruikt onderwater, moet je eerst ervoor zorgen dat de Lense Guard strak dicht zit op de GO 2 camera. Ook is het oplaadhoesje niet waterdicht, dus zorg ervoor dat je de camera goed droogt voordat je het weer terug zet in het hoesje. Om het hoesje droog te houden tijdens je wateravonturen, kan je een waterdichte doos of hoesje meenemen.
Met de onderwater functie van de GO 2 heb je een grotere variëteit voor je beelden en kan je jouw vakantie en reis films verbeteren. 

 

8. Drone mount

Insta360 GO 2 with drone

Doordat de Insta360 GO 2 maar 26.5 gram is, is hij heel geschikt om te gebruiken met drones. Veel action camera’s zijn te zwaar om te gebruiken bij kleinere drones en k

unnen beelden verslechteren of zelfs de drone beschadigen. Maar niet iedereen kan een grote professionele drone meenemen op reis. Het is duur en onhandig om mee te nemen. Maar met de GO 2 kan je kleinere drones gebruiken om goede beelden te krijgen. Zo hoef je minder mee te nemen op je vakantie en kan je ook geld besparen met e

en kleinere drone. De Flowstate functie op de Insta360 GO 2 zorgt voor een soepele en stabiele beeld tijdens het gebruiken van een drone. De Insta360 GO 2 is dus zeer geschikt te gebruiken met drones.

9. AI editing op de Insta360 app

Een van de leukste functies van de Insta360 GO 2 is de auto-edit functie met de AI systeem van FlashCut. Met deze applicatie kan je snel en efficiënt je video’s in één film laten zetten door de AI systeem. Op de Insta360 app zijn er ook veel thema’s die je kan kiezen voor je film, bijvoorbeeld “Vakantie Vibes”, “Parkour” of “A Day in My Life” etc. Zo kan de AI systeem beter bepalen wat voor film je wil en zal het geschikte clips sorteren van je videos. Om gebruik te maken van de Insta360 AI systeem kan je de onderstaande stappenplan volgen. 

Stappenplan

 1. Open de Insta360 App en klik op de vierde icon aan de onderkant van het scherm. Daar kan je verschillende thema’s bekijken.
 2. Kies een template en lees hoeveel video’s en het soort video’s dat je nodig hebt. Zorg ervoor dat je tijdens het filmen rekening houdt met welke film mode je moet gebruiken voor je thema. Alleen met de juiste film mode kan je de template gebruiken. 
 3. Export je beelden naar de Insta360 app door je camera via wifi te verbinden. Insta360 app -> Album -> Camera -> Connect now -> Export. De AI FlashCut editor gebruikt AI image recognition om filmpjes te sorteren en plakken om een nieuwe gestileerde film te creëren. Je kan zelf de volgorde van je filmpjes, de audio van je film en ook de timing van de filmpjes in de film veranderen als je dat wilt. 
 4. Met de export knop rechtsboven kan je meteen je eindproduct delen en opslaan. 

 

Met deze stappen kan je snel en gemakkelijk je clips en videos van je vakantie editen in één film. Je hoeft geen extra moeite te stoppen in het editen, alleen een beetje in het filmen en heb je een leuke vakantie of reis film die je makkelijk met vrienden kan delen. Binnen ga je van een paar losse clips op je Insta360 GO 2 naar een coole vakantie film. Dit is perfect om je reis en vakantie op je sociale media te delen of om te bewaren als goede herinnering.

10. Ideeën voor video effects met de GO 2

Met de Insta360 GO 2 kan je veel verschillende video effects creëren. Hiervoor heb je alleen je Insta360 GO 2 en de Insta360 app nodig.

Barrel roll

De barrel roll effect is een editing effect waar je het beeld kan draaien voor een dynamische video. Zo kan je coole transities maken maar ook draaiende objecten volgen.

 1. Selecteer Pro Mode op je Insta360 GO 2 (alleen in Pro Mode kan je het beeld laten draaien)
 2. Zet de instellingen op de hoogste kwaliteit en hoogste frame rate (Je gaat naar instellingen door de linker knop met het rode stip in te houden)
 3. Film een video die je wilt draaien (volg bijvoorbeeld een rollende wiel of ga rechtdoor in een tunnel). Film deze in een rechte lijn zonder de camera te draaien.
 4. Verbind je Insta360 GO 2 met de Insta360 app op je telefoon (Let op: rotatie editing kan alleen op je telefoon, niet op Insta360 Studio op je computer) en select de video die je wil editen. 
 5. Selecteer de lineaire perspectief en bepaal waar in het filmpje je de barrel roll effect wil toepassen.
 6. Druk je scherm lang in waar je de focus punt wil zetten. Dit punt is de axis waar je film zal draaien. 
 7. Selecteer de eind tijdstip onderaan het scherm en draai je beeld naar de eindstand (vaak 360 graden).
 8. Als je tevreden bent met je filmpje kan je hem opslaan en naar jezelf sturen. 

 

Hyperlapse

De hyperlapse effect is een versnelde versie van je beelden. Met deze effect kan je de tempo van je film veranderen en nieuwe innovatieve shots toevoegen.

 1. Zet je camera aan en selecteer time lapse mode. 
 2. Zet de instellingen op de hoogste resolutie van 1440p, op een frame rate van 30FPS en op de laagste tijd parameter, wat 0.5 seconden is. (Je gaat naar instellingen door de linker knop met het rode stip in te houden)
 3. Film een video waar je de hyperlapse effect wil gebruiken. Film bijvoorbeeld in een rechte lijn of loop terwijl je altijd op één object focust. Vind creatieve manieren om een hyperlapse effect toe te passen. Je kan deze met de hand filmen of met de bijgeleverde accessoires. 
 4. Verbind je Insta360 GO 2 met de insta360 app op je telefoon of insta360 studio op je computer en zet de gewilde video over naar de app. 
 5. Zorg ervoor dat de flowstate effect aan staat en selecteer de lineaire perspectief.
 6. Gebruik de timeshift functie om de tijd en snelheid van de video te bepalen. En activeer de motion blur functie voor een strakke video effect.
 7. Wanneer je tevreden bent met je filmpje kan je hem opslaan en exporteren. 

 

Fake FPV (Drone effect)

Niet iedereen heeft een drone waar ze hun GO 2 op kunnen zetten. Maar met slimme manieren van filmen en een paar edits in de Insta360 app, kan je videos maken die lijken op videos gemaakt met een drone. Perfect voor een nieuwe soort film.

 1. Zet je Insta360 GO 2 vast aan een selfie stick. Dit kan met een mount en houder voor de camera zelf of door het oplaadhoesje op een selfiestick te zetten. 
 2. Zet je GO 2 aan en selecteer Pro Mode.
 3. Selecteer de hoogste resolutie en zet de framerate naar 30FPS. 
 4. Film je fake FPV video. Om de beste effect te krijgen is het goed om dichtbij objecten te filmen. Bijvoorbeeld heel laag vlakbij de vloer of net langs bomen. Door op verschillende hoogtes te bewegen en rennen zal de eindproduct meer op een drone camera film lijken. Ook is handig om het nog meer op een drone te laten lijken de camera steeds een beetje op een hoek te houden. In andere woorden, is zijn dynamische snelle bewegingen belangrijk om een drone effect te bereiken. 
 5. Verbind je Insta360 GO 2 met de Insta360 app op je telefoon (Let op: De FPV effect kan alleen op je telefoon, niet op Insta360 Studio op je computer) en select de video die je wil editen. 
 6. Selecteer de lineaire perspectief en zet verschillende keyframes waar je het filmpje even roteert. Door dit meerdere keren te doen geef je de shots en licht en soepele effect alsof je zweeft. 
 7. Speel verder met de verschillende perspectieven door de shots naar beneden te richten of naar boven. 
 8. Wanneer je tevreden bent met je filmpje kan je hem opslaan en exporteren.

 

Met deze video edit ideeën kan je je vakantie film op een interessanter manier editen en tonen. Voor deze edits heb je alleen de Insta360 GO 2 nodig en de Insta360 app, dus is het makkelijk en snel.

 

Conclusie

De Insta360 GO 2 is de perfecte kameraad voor je vakantie. Maak schitterende shots met de verschillende modes van de GO 2 om een onvergetelijke reis te documenteren. Deze klein en compacte action camera is perfect voor unieke shots en is heel handig om overal mee te nemen. Upgrade je vakantie met de Insta360 GO 2.

Bekijk de INSTA360 GO2 in onze winkel

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *