Houd jouw XGIMI projector up to date.

XGIMI beamer met Android systeem

De meeste nieuwe XGIMI beamers maken gebruik van Android als het besturingssysteem. Hiermee is het mogelijk om apps te installeren, zodat je bijvoorbeeld spelletjes kan spelen, Live TV kan kijken en muziek kan streamen. Het Android besturingssysteem zorgt ervoor dat de XGIMI projectoren altijd voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden. Zo is het naast apps ook mogelijk om op de XGIMI beamers bestanden van word, excel en powerpoint aan te passen. Je hoeft er enkel een office app voor te downloaden. Natuurlijk raden wij wel aan om een toetsen en muis aan te sluiten als de XGIMI beamer wordt gebruikt. Lees daarvoor ons artikel over de aansluitmogelijkheden.

Android updaten

Net zoals met smartphones is het updaten van jouw XGIMI gemakkelijk. Vroeger moesten klanten vaak een usb-stick gebruiken om het systeem bij te werken. Door de software op de USB-stick op te slaan kon het apparaat de bestanden aflezen en daardoor het systeem bijwerken.

Gelukkig is dat tegenwoordig verleden tijd (alhoewel het nog wel mogelijk is). Met de komst van de distributie via het internet is het mogelijk om jouw XGIMI via het internet bij te werken. Dit kan je gemakkelijk doen via het hoofdmenu en via het instellingen menu.

1. Updaten via het hoofdmenu

Bij de recente XGIMI modellen die draaien op Android TV wordt er automatisch een pop-up weergeven als er een nieuwe versie beschikbaar is voor uw XGIMI beamer.

XGIMI update main

Mocht u deze hebben weggeklikt dan kunt u de update terugvinden in uw notificatie scherm. U vindt het notificatiescherm bovenin (zie foto boven) en klinkt op het rondje met het cijfer erin. U komt dan in het volgende scherm:

XGIMI update notitie

Als u dit aanklikt komt u in het XGIMI Systeemupdate scherm. Hier wordt weergegeven wat er is verbeterd/veranderd. Als u op de blauwe knop ‘Downloaden’ klikt dan zal de XGIMI de nieuwe update gaan downloaden. Na de download zal de XGIMI zichzelf automatisch heropstarten. U heeft nu de nieuwste versie van de software op uw XGIMI beamer.

XGIMI Systeem update menu

2. Updaten via de instellingen

Snel navigatie: Instellingen > Apparaatvoorkeuren > Over > Systeemupdate

Het is mogelijk dat u de update helemaal niet ziet, of wilt controleren op updates als u even geen verbinding heeft gehad met het internet. U kunt dit gemakkelijk doen in de instellingen van de XGIMI.

Alleerst gaat u naar de instellingen. Vanuit het hoofdmenu gaat u met de afstandbediening naar de bovenste iconen en klikt u op het tandwieltje. Deze brengt u naar de instellingen van de XGIMI. In het instellingen menu klikt u op ‘Apparaatvoorkeuren’.

U komt dan in de apparaatvoorkeuren waar u onder andere de tijd, datum, toetsenboord, taal enz kan veranderen. Voor een systeemupdate klikt u ‘Over’. Zo krijgt u meer informatie over uw XGIMI Beamer.

In het ‘Over’ menu vindt u bovenaan direct het kopje ‘Systeemupdate’. Als u deze aanklikt zal het systeem automatisch op zoek gaan naar de laatste versie voor uw XGIMI Beamer. U kunt in dit menu ook andere zaken vinden zoals uw netwerk connectie, versie en model.

3. Updaten via een USB

Als u een wat oudere XGIMI Beamer heeft dan is het mogelijk dat deze niet automatisch een nieuwe update ontvangt. Gelukkig is het op elke XGIMI Beamer mogelijk om via de USB-A poort het systeem een update te geven, mits deze beschikbaar is.

Via XGIMI Support vindt u alle XGIMI modellen en kunt u vragen stellen aan de klantenservice. Als u via de klantenservice of pagina de software heeft bemachtigd, dan kunt u simpel de USB-stick (met de update) aansluiten op uw XGIMI. Als u vervolgens het bestand aanklikt via de filebrowser wordt de XGIMI geupdate.

Bekijk ook de XGIMI producten op onze XGIMI pagina

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *