Hoe gebruik je een EcoFlow powerstation? (River en Delta)

Ooit weleens afgevraagd hoe de EcoFlow powerstations werken of welke mogelijkheden beschikbaar zijn? Dan is dit artikel de kans om meer te leren over de werking van de Delta en River modellen van EcoFlow.

Introductie Powerstations

EcoFlow is een fabrikant van powerstations. Powerstations zijn apparaten vergelijkbaar met Powerbanks die je gebruikt voor je telefoon om snel even je telefoon te laden. Een powerstation is eigenlijk een grote batterij die een hoog vermogen kan geven voor het gebruik met huishoudelijke apparaten. Zo is het ondermeer mogelijk om met een EcoFlow powerstation een koelkast, tv en föhn mobiel te gebruiken. Zo ben je niet afhankelijk van het netstroom en kan je onderweg op vakantie of op een locatie stroom gebruiken.

Powerstations zijn daarentegen geen generatoren die constant stroom opwekken met brandstof, daar heb je bij een powerstation een apparaat nodig die stroom opwekt. Zo biedt Ecoflow onder andere zonnepanelen met 110w, 160W en 400W output vermogen. Daarmee kan je makkelijk en redelijk snel je powerstation onderweg van kracht voorzien. Het is ook mogelijk om een powerstation van EcoFlow op te laden via het netstroom. Dankzij de X-stream technologie wordt de powerstation dan binnen 1-2 uur volledig opgeladen.

Welke poorten zitten er op de EcoFlow powerstations?

River

Standaard beschikken de River modellen over verschillende aansluitmogelijkheden. Zo hebben de River modellen 3 keer USB-A poorten (de grote rechthoekige USB), 1 keer een USB-C poort, een 12 volt autolader, DC aansluitingen en de belangrijkste 2 EU schuko stekker aansluitingen (de standaard ronde voor Nederlandse stekkers).

River B/W

Delta

De Delta modellen beschikken over de zelfde aansluitingen als de River modellen met een paar extra poorten. De Delta heeft in plaats van 1 USB-C poort, 2 USB-C poorten en de EU stekker heeft er 4 in plaats van 2. Daarnaast zijn de River en Delta in gebruik gelijk aan elkaar.

Delta B/W v2

 

Hoe werken de Powerstations?

De powerstations zijn simpel in gebruik, alhoewel het een apparaat blijft. Daarom leggen wij vanaf stap 1 uit hoe je de EcoFlow Delta en River kunt gebruiken in de praktijk.

De eerste stap is het aanzetten van het product. Je kan zowel de EcoFlow Delta als River aanzetten door de ON/OFF knop in te drukken (zie foto, knop blauw aangegeven). Dit doe je voordat je het apparaat gaat gebruiken. Het display van de EcoFlow licht op en de hoeveelheid stroom wordt getoond op het beeld. Je krijgt ook meteen te zien hoeveel output en input er in het apparaat gaan. Input staat voor de invoer van stroom en Output voor de uitvoer van stroom.

River on off button

Op het scherm hierboven zie je aan de linkerkant hoelang de EcoFlow meegaat met het huidige gebruiksniveau. In het midden in de cirkel zie je het percentage van de capaciteit die nog geladen is.

Bij het uitzetten van de EcoFlow producten houdt je ON/OFF knop ingedrukt tot een signaal wordt gehoord of het display uitgaat. Zo weet je zeker dat de EcoFlow is uitgeschakeld.

Delta

Voor het gebruik van de EU stekkers op de Delta houdt je de knop aan de zijkant ingedrukt tot de knop licht geeft (zie foto, knop is blauw gemarkeerd). Op de voorkant van de Delta is te zien of de pluggen werken door een kabel in de stekker te steken. Je kan dan op het scherm zien hoeveel Watt er gebruikt wordt.

Delta AC power

River

Voor het gebruik van de EU stekkers op de River houdt je de knop aan de zijkant ingedrukt totdat u een signaal hoort, daarna zal het lampje van de knop gaan branden. U kunt ook op het scherm zien aan de voorkant dat de AC in werking is gesteld, zodra u een stekker erin steekt wordt duidelijk op het scherm hoeveel Watt de kabel trekt.

River AC button

Conclusie

De EcoFlow powerstations zijn geweldige mobiele stroomvoorzieners, ook voor thuis gebruik kan de EcoFlow gebruik worden voor het aansturen van een grote verscheidenheid aan producten. Dat bijvoorbeeld aan een TV/Radio in de tuin, een elektrische BBQ (let op het wattage) of elektrisch gereedschap tijdens de verbouwing.

Zie onze EcoFlow pagina met meer voorbeelden over hoe jij de EcoFlow producten kan gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *