Een revolutionaire 4K Webcam, maak kennis met de Insta360 Link.

Een andere soort webcam

In het verleden begon de webcam niet als een 4K AI Link, maar als een kleine camera die een koffiezetautomaat in de gaten hield bij de Universiteit van Cambridge Engeland. Daar wilden de technici destijds weten of er nog koffie in de automaat zat en/of er bijgemaakt moest worden. Dat was de geboorte van de moderne webcam. Na jaren van verbeteringen kwamen de eerste computer webcams op de markt, natuurlijk met een kwaliteit die wij tegenwoordig terug zouden vinden op kinderspeelgoed.

Trojan coffee pot
De eerste webcam maakte elke 3 minuten een foto van het koffie apparaat.

Meet Insta360 Link

Een nieuwe generatie webcams met extra functies, dat is de Insta360 Link. De Link heeft een 4K ultra HD kwaliteit dat vele malen hoger is dan de 1 megapixel foto’s die de universteitswebcam maakte in 1993. Meer pixels betekent meer kwaliteit en zoom (in 1080P), oftwel meer resolutie. Dankzij de hogere resolutie kan de Link op 1080P tot wel 4x dichterbij zoomen, dat is vooral handig als je op afstand presenteert en je wilt iets close-up laten zien.

Insta360 Link gaming

Een webcam die volgt

Met een simpel handgebaar kan de camera een onderwerp automatisch volgen. De Link webcam kan zelf 270 graden om z’n as draaien, perfect voor op een bureau van links naar rechts. De camera begint al met draaien zodra de gebruiker richting de rand gaat. Hij begint dan automatisch te draaien in de richting van het onderwerp. Dit gebeurt niet in schokken zoals vroeger met oudere tracking stabilizers, maar soepel en subtiel.

Handgebaren in beeld

De Link heeft de mogelijkheid om handgebaren te herkennen. Een technologie die wij eerder zagen bij de Kinect van Microsoft bijvoorbeeld. Insta360 past het in deze webcam toe om de webcam draadloos te besturen.

Hands up

Als je een vlakke hand voor de camera houdt dan begint de LED automatisch te knipperen, waarna de Link automatisch een gezicht begint te volgen. Nu kan de gebruiker om de kamer heen lopen, verschillende hoeken laten zien of iets presenteren.

Insta360 Link hand gebaar

Twee vingers in de lucht

Met vingers omhoog met andere woorden het internationale peace symbool wordt de Whiteboard modus geactiveerd. In de doos van de Link zitten sticker markers die op een whiteboard kunnen worden geplakt. Nadat de stickers zijn geplakt erkend de Link automatisch de hoeken van het white board en houdt deze recht in beeld.

Insta360 Link whiteboard

Duim uit en wijzer omhoog

De Link kan ook inzoomen op het beeld dankzij de 4K-resolutie. Het handgebaar hiervoor is de duim naar buiten en de wijsvinger in de lucht (zie video). Hiermee kan het beeld tijdens het streamen/meeten/presenteren ingezoomd worden.

Conclusie

De Insta360 is een nieuwe camera met nieuwe functies voor zowel streamers als professionals. Dankzij HDR goed te gebruiken in Gamerooms of donkere vergaderruimtes, met de focus goed voor bewegende onderwerpen en 4K resolutie voor die extra kwaliteit en scherpte.

Interesse in de Insta360 Link, kijk dan op onze winkelpagina voor de beschikbare voorraad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *