De beste Insta360 actioncam voor op vakantie

Insta360 vakantie camera

Op vakantie gaan hopen wij allemaal te kunnen doen en als je dan op vakantie gaat dan wil je dat ook goed vastleggen. Het is de juiste tijd voor kortere en langere trips. Sommige mensen kiezen voor een reis naar het buitenland om nieuwe culturen te ervaren en nieuwe plaatsen te ontdekken. In Nederland zijn er ook vele leuke locaties voor een ontspannende vakantie. Van de zee in het westen tot de heuvels in het zuiden, wij hebben genoeg interessante plaatsen om te bezoeken.

Vaak kiezen we plaatsen waar we nog niet eerder zijn geweest. Onvergetelijke momenten op die locaties blijven in onze herinnering, maar het is de moeite waard om ze vast te leggen in een meer blijvende vorm. Hoewel ieder van ons een smartphone heeft met een camera, is het de moeite waard om over meer opties te beschikken om het moment vast te leggen. De ideale oplossing zijn 360-graden camera’s.

360-graden sportcamera

De nieuwste technologie onder de sportcamera’s maakt het mogelijk beelden vast te leggen in de vorm van 360°-opnamen. Dit is ideaal voor vakanties, want je hoeft je geen zorgen te maken over het perspectief. Je neemt alles op wat er om je heen gebeurt en kan dan later het frame aanpassen. Focussen op het filmen van de juiste onderwerpen is een moeilijke taak. Met een 360° camera, hoef je je daar geen zorgen over te maken.

Sferische video’s voegen een nieuwe dimensie toe aan de vakantie opnames. Tijdens de vakantie wil iedereen tijd besteden aan wat het belangrijkst is en niet aan het bewerkingsproces. Insta360 biedt een oplossing in de vorm van de AutoFrame-functie. Met behulp van een kunstmatige intelligentie-algoritme worden de opnamen verwerkt en vervolgens worden de beste geselecteerd. De software is zelfs in staat om het frame van bewegende mensen, dieren of voorwerpen te volgen. Dit alles in slechts enkele ogenblikken, waarin je niets hoeft te doen. Je hoeft je zich ook geen zorgen te maken over de kwaliteit van de opnamen, omdat de camera’s opnemen in een 5,7K resolutie.

Insta360 biedt ook Shot Lab. Dat zijn een reeks functies om je te helpen de opnames te bewerken. Je kan onvergetelijke timelapse-opnames maken of zelfs van een sterrenhemel ‘s nachts de sterren vastleggen. Dit is slechts een van de kant-en-klare optie in de app.

Friends with insta360 one x2

Sportcamera met beeldstabilisatie

Op vakantie onderneem je soms veel en soms weinig. Laten we zeggen dat je door de bergen fietst, gaat varen of off-road gaat in een ATV. Sterke trillingen en schommelingen maken het moeilijk om het moment vast te leggen. Vaak stort dit met het beeld omdat er geen focus is. In dergelijke situaties is een gimbal een nuttige oplossing, maar deze neemt extra ruimte in beslag en is soms ook zwaar.

Een goede oplossing voor dit probleem is het gebruik van Insta360-camera’s, die over geavanceerde beeldstabilisatiesystemen beschikken. Deze technologie heet FlowState en het wordt gebruikt aan de hand van de gegevens van de gyroscoop. Deze gebruikt de camera samen met een algoritmen om je beelden aan te passen. In combinatie met 360°-opnamen kan je trillende video’s tijdens het afspelen wel vergeten. Hoe dynamisch de opname ook is, de gemaakte opnames zullen stabiel zijn en schitteren van de scherpte.

insta360 op de scooter

Een sportcamera die goede foto’s maakt

Video is niet alles. Wie actief Instagram gebruikt, deelt graag een Selfie van de vakantie of een uniek uitzicht op het omringende landschap. Als we om kwaliteit geven, is onze smartphone niet altijd de juiste oplossing. In dit geval gebruiken we een camera, heel vaak uitgerust met verwisselbare lenzen. Het nadeel hiervan is dat het veel weegt en ruimte in neemt in de koffer.

In samenwerking met Leica werd een module met een 1-inch sensor ontwikkeld voor de Insta360 ONE R. Het is de eerste sportcamera die met een dergelijke oplossing is uitgerust. De genomen foto’s zijn rijk aan kleur en presteren uitstekend bij weinig licht of kunstlicht. Dit alles dankzij de Night Shot functie, en dankzij HDR zullen zowel foto’s als video’s uiterst levendig en vol diepte zijn.

Bovendien kunt je met de nieuwe modus: Auto Exposure Bracketing (AEB) 3, 5, 7 of 9 opnamen tegelijk maken. Met de Insta360 ONE R 1-inch Edition profiteer je van het beste dynamische bereik in zijn klasse en leg je complexe lichtomstandigheden vast. Precies zoals je het ziet.

One X2 Saga balloon

Duik sport camera

Vakantie is ook een goede gelegenheid om te ontdekken wat er onder water is. Er zijn veel sportcamera’s op de markt die onder water kunnen worden gebruikt. Het nadeel is dat die vaak een extra behuizing vereisen. Afhankelijk van het model dat u kiest, biedt de Insta360 waterbestendigheid van 4 tot 10 meter zonder dat je een extra behuizing nodig hebt. Vooral handig als je niet te diep duikt.

Maar wat als 10 meter niet genoeg is en u dieper wilt gaan? Dan heb je de Insta360 ONE X2 camera met Dive Case. Zodra het toestel in de Dive case is geplaatst, kan je tot 45 meter diep duiken zonder  zorgen over de camera. Ondanks het extra accessoire behoudt de camera zijn compacte afmetingen en blijft daardoor gemakkelijk om mee te nemen.

Het grootste probleem met onderwateropnamen is de kleurweergave. Zonlicht dat op wateroppervlakken valt, wordt gebroken, waardoor de lens vervormde kleuren vastlegt. Zo verdwijnt normaal gesproken rood als eerste onderwater. Insta360-camera’s zijn uitgerust met AquaVision-technologie. De camera herkent hierdoor onderwaterbeelden en voegt rode kleuren toe aan het beeld zodat het weer vol van kleur is.

Een kleine sportcamera voor op vakantie

Weekendvluchten worden steeds populairder in Nederland. Het is een economische vorm van reizen, meestal in de vorm van twee- tot driedaagse weekendtrips naar andere landen en steden. Helaas heeft deze vorm van reizen, ondanks de vele voordelen, ook zijn nadelen. Afgezien van de korte tijd die we hebben, hebben we meestal beperkte bagageruimte tot onze beschikking.

De Insta360 GO 2 is de perfecte oplossing voor dit soort omstandigheden. De camera zelf is even licht in gewicht als in formaat. Het is de kleinste sportcamera op de markt met een hoge kwaliteit. Je kunt hem overal plaatsen en hij is geschikt voor elk uitstapje. Samen met de voordelen van het kleine formaat, komt een beperking. Met het toestel kunt u geen 360°-video opnemen, alleen standaard groothoekopnamen. Bij het verkennen komt de magnetische hanger waaraan je hem ophangt en onder je hemd plaatst, goed van pas. Daarna klemmen we de GO 2 op het T-shirt met de magneten in de camera en de hanger. Je handen blijven hierdoor vrij voor activiteiten terwijl de camera filmt.

De GO 2 biedt ook een aantal functies aan in een handzaam toestel. Zo is de camera voorzien van FlowState-beeldstabilisatie voor trillingsvrije opnamen. Met Timeshift kan je originele hyperlapse-video’s opnemen en HDR zorgt voor levendige kleuren in uw films en foto’s. De GO 2 is ook waterdicht en daardoor kan je camera tot 4 meter diep onderdompelen. Net als de ONE X2, ondersteunt de GO 2 AquaVision-technologie. Zodat onderwaterbeelden de juiste kleuren hebben.

Insta360 GO 2 vakantie c

Samenvatting

Op vakantie gaan is een moment van rust of avontuur. Wil je een veelzijdige camera die ook in hoge kwaliteit opneemt? Kies dan voor de Insta360 ONE R. Deze camera met zijn modulaire ontwerp is de beste keuze voor mensen die snel willen wisselen van beeld, en met de 1-inch Leica-lens maak je geweldige video’s en kan je professionele foto’s maken. Het is echt een aanrader als je iemand bent voor de vrije tijds sport.

Of misschien wil je een toestel dat alles in zich heeft, maar toch goed in de hand ligt? Kijk dan eens naar de functionaliteit van de Insta360 ONE X2 camera. Het is een geteste reisgezel, die ook geschikt is voor sport. Dit model wordt ook zeer gewaardeerd door amateurs van onderwaterexploratie.

Als het opnemen van sferische video’s geen prioriteit is, maar een compact formaat wel, dan is de Insta360 GO 2 een ideale keuze. Hij past zonder problemen in de zak en het meegeleverde etui met draadloze afstandsbediening en statieffunctie zal tijdens uitstapjes goed van pas komen. Net als alle voornoemde toestellen is hij perfect voor het opnemen van sportactiviteiten.

De mogelijkheden van sportcamera’s kunnen gemakkelijk worden uitgebreid door de aankoop van een statief, batterijen of zelfs een set speciale bevestigingen. Het is ook de moeite waard de aankoop van een koffer te overwegen, die nuttig zal zijn tijdens het reizen. Bekijk de originele Insta360 accessoires aangeboden in onze winkel.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *