5 voordelen van de Autel drones

In deze blog beschrijven wij vandaag de voordelen van de Autel drones. Autel Robotics is een merk dat zich al een tijdje focust op het maken van drones. In 2015 produceerde het bedrijf z’n eerste drone genaamd de X-star. Snel daarna maakte zij de EVO series en nu focust Autel zich op de consumenten drones. Autel heeft in de tussentijd veel ervaring opgedaan met het maken van drones met sensoren .

Autel Nano/Lite series

De Autel Nano/Nano+ en Lite/Lite+ modellen zijn in 2022 uitgekomen en bevatten nieuwe functies die weleens interessant kunnen zijn voor beginnende drone vliegers. Een belangrijk onderdeel van de modellen is de toepassing dat consumenten ermee moeten kunnen vliegen. De Nano/Nano+ is een uitstekend model voor beginners. De Nano modellen wegen minder dan 250gr, waardoor je slechts met een enkele registratie bij de RDW al kan vliegen met de drone. Je hoeft dus geen diploma te halen in het buitenland om met deze drone te kunnen vliegen.

Voor de Lite modellen zijn deze net iets zwaarder maar valt wel binnen de dronecategorie A1, dat betekent dat je geen vliegbrevet hoeft te halen om ermee te vliegen, maar wel een online cursus moet volgen. Deze cursus is erg kort en met een paar snelle vragen kan je al het online diploma bemachtigen. Modellen buiten de A1 categorie zijn te zwaar en vereisen een zwaardere cursus om veilig en legaal ermee te kunnen vliegen.

1. Compact en opvouwbaar

Laten we beginnen met de opvouwbaarheid van de drones. Beide modellen zowel de Nano als de Lite hebben de feature om de wieken in te klappen en de drone op te vouwen, zodat hij compact is om mee te nemen op reis. Vooral de Nano is klein en compact, met slechts 249gram is de drone geschikt voor alle consumenten. Daarnaast past de Nano opgevouwen ook in de broekzak. Zo is de drone een handige companion op reis.

3959479dfa7af9938c8fc477f411e35.png907-705-橙色.png

2. Obstakel ontwijking

De EVO Nano-serie en Lite-serie zijn de eerste en enige vliegtuigserie van zijn grootte met een geavanceerd obstakelvermijdingssysteem, vooral de Nano is door zijn grootte opmerkelijk om dit systeem te hebben. Hierdoor is deze drone de voor de hand liggende keuze voor gebruikers die crashes willen voorkomen en de levensduur van hun vliegtuig willen behouden. Met de drie-weg binoculaire visie sensoren, oftewel in alle richtingen, wordt de drone in staat gestelt om obstakels voor, achter en onder zich waar te nemen. De EVO Nano serie kan gemakkelijk remmen om botsingen te vermijden en door obstakels te navigeren.

Zo kan je als beginnende vlieger met gemak vliegen zonder zorgen te hebben van het per ongeluk crashen van jouw drone. Vooral als de drone verder weg is, is het lastig om exact te zien welke kant veilig is op het liveview scherm. De sensoren helpen dan mee om de veilige route te bepalen.

Een andere interessante functie van het obstakel ontwijkingssysteem is dat het zeer goed werkt met de Auto volg functie (dynamic tracking). Zo kan de drone ook tijdens het vliegen op automaat obstakels ontwijken en veilig de persoon in beeld volgen. Bekijk het filmpje hieronder van Autel om meer te zien van de nieuwe Dynamic Track 2.0. De Nano/Lite drones beschikken over de nieuwe Dynamic Track 2.1, deze is nog sneller en accurater.

3. Diafragma

Een van de kleine toevoegingen aan de Nano/Lite modellen is de toevoeging van een lichtgevoelige diafragma.

Nano: F/2.8 Lite: F/1.9
Nano+: F/1.9 Lite+: F/2.8 ~ F/11

Zoals je kan zien zijn de waarde nogal verschillend per model. Daarom focussen wij ons op de toepassingen voor de lage diafragma’s (1.9/2.8). Het voordeel van een lager diafragma is de hoeveelheid licht dat binnenkomt. ‘s avonds worden de beelden mooier en scherper zonder de elektrische versterking van het beeld (ISO), waardoor de beelden minder ruis bevatten. Een lagere diafragma heeft daarnaast ook de functie om meer scherpte/diepte in het beeld te creëren. Zo kan je prachtige selfies maken met de drone door hem vlak voor je te laten zweven. Of juist een prachtige foto op een bepaald punt.

Diafragma explanation

4. Grote sensoren

Dynamic rangeEen grotere sensor doet meer dan alleen een scherpere foto maken. De gedachtegang bij een grotere sensor op de camera is vaak dat er dan meer megapixels zijn, dit is over het algemeen zo maar sommige camera houden juist het aantal megapixel klein en vergroten het oppervlak van de pixel om een accuratere kleur te krijgen.

Een grotere oppervlak houdt in dat er meer licht wordt verzameld en dus minder ruis (zoals bij de diafragma). Doordat er meer licht opgevangen wordt kan de camera ook een betere onderscheid maken tussen overbelichting en onderbelichting (ofwel dynamisch bereik). Dat houdt in dat de drone het licht over de horizon kan gelijktrekken met het licht op de locatie.

Dit is goed te zien op de foto hiernaast. Het beeld rechts is een sensor met weinig dynamisch bereik en de foto links heeft meer dynamisch bereik. Het verschil is dat het licht van de donkere kant net zoveel belicht wordt als het licht over de horizon.

5. Dynamic Track 2.1

Gebruik de Nano/Lite om automatisch een persoon, dier of voertuig te volgen, zodat u zich op uw activiteiten kunt concentreren terwijl de drone de filmische kant voor zijn rekening neemt.

Een van de grote verbeteringen van de Dynamic tracking is dat het beeld nu soepel wordt gevolgd. Waarin voorheen de drone de persoon absoluut in het midden wilde houden en dus soms wat schokken maakte, behoud de nieuwe versie een soepeler beeld door de persoon in beeld meer beweegruimte te geven. Zoals je kan zien in het filmpje hieronder, de persoon zal niet van het frame afgaan maar wel de mogelijkheid hebben om te versnellen.

Conclusie

De nieuwe Autel drones hebben zeer interessante opties voor de gewone consument als wel voor de professionele filmmaker. Met een betere en grotere sensor voor meer licht en kwaliteit. Een lichtgevoelige diafragma waarmee gave portret foto’s genomen kunnen worden. De drones bevatten daarnaast volledig automatische volgsystemen die dankzij de obstakel ontwijking ook nog eens om bomen en andere obstakels heen kan vliegen.

interesse in de Autel drones? Bekijk dan onze Autel drones op TeqClub

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *